Robby
20 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml crème fraîche
  • halve theelepel zout
  • 3 eiwitten
  • 90 gram suiker
  • 250 gram witte chocolade

Het lekkerste toetje dat je ooit geproefd hebt: witte chocolademousse!

Een heerlijke zoete zonde in het weekend: witte chocolademousse. Deze variant is heel makkelijk om te maken, het recept is onmogelijk te verprutsen! Wat heb je nodig voor deze verrukkelijke mousse? Niet veel!

Meng de roomkaas met de merg van het vanillestokje met een mixer, voeg hieraan de crème fraîche toe en mix alles tot een glad mengsel. Smelt hierna de witte chocolade en klop de eiwitten samen met het zout in een schone, vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg hierna langzaam de suiker toe. Voeg de gesmolten chocolade bij het roomkaasmengsel en daarna ook de eiwitten. Meng het voorzichtig door elkaar. Schep de mousse in schaaltjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast! Geniet ervan!

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Recepten van Domy | Beeld: Videostill