Christel

Heerlijk en makkelijk

Voor je het weet is het winter en is een kommetje soep tussen de middag geen overbodige luxe. Een mok cup a soup is lekker, maar een verse soep is nog lekkerder. Als je soep wilt maken voor jezelf is het misschien wat overdreven om meteen een hele pan soep te maken. Echter kun je ook prima uiensoep maken voor 1 persoon en dat doe je heel makkelijk in de magnetron.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 1 bruine ui, gesneden
  • 1 zakje drinkbouillon voor 1 persoon
  • 350 milliliter heet water
  • 30 gram roomboter
  • lente-ui naar smaak, fijngesneden
  • geraspte kaas naar smaak

Wat moet je doen?

  • Doe de boter in een magnetronbestendige kom en smelt de boter in de magnetron.
  • Doe de uien bij de boter en roer dit goed door.
  • Bedek de kom met vershoudfolie en doe deze voor acht á tien minuten in de magnetron. Haal de kom uit de magnetron (let op, de kom kan heel heet zijn). De uien moeten er lichtbruin en zacht uitzien. Roer door de uien en bedek de kom opnieuw met vershoudfolie zet deze opnieuw in de magnetron voor twee minuten. De uien gaan nu karameliseren.
  • Doe vervolgens de drinkbouillon en het hete water in de kom en roer goed.
  • Voeg vervolgens de kaas toe en strooi er wat lente-ui overheen en de uiensoep is klaar om te eten!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: How to | Beeld: Unsplash