Christel

Wij watertanden nu al!

De spruit is zo’n groente waar je van houdt of waar je juist absoluut niet van houdt. De een smult ervan en de ander walgt ervan. Wij zijn dol op spruitjes, helemaal met wat spekjes of met wat kaas erover smullen we ervan. Behoor jij ook tot degenen die gek zijn op spruitjes? Dan vind jij deze spruitjesgratin vast heerlijk!

Wat heb je nodig voor 5 porties?

  • 900 gram spruitjes
  • 30 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 300 milliliter volle melk
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram mayonaise
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het harde kontje van de spruit en snijd de spruit doormidden en kook ze twee minuten in heet water. Giet de spruitjes daarna af.
  • Smelt de boter in een grote pan en voeg hier de bloem aan toe. Roer het tot een geheel en tot er geen klontjes meer zijn. Draai het vuur daarna laag.
  • Voeg vervolgens de melk, zout, mayonaise, peper en een groot gedeelte van de kaas toe. Roer tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Voeg de spruitjes toe en roer deze door het kaasmengsel. Doe het spruitjesmengsel in een grote ovenschaal en verdeel hier de rest van de kaas overheen.
  • Zet de schaal voor 40 minuten in de oven.
  • Geniet van de spruitjesgratin!

Gek op spruitjes? Dan vind je deze spruitjesovenschotel vast ook erg lekker.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: White on Rice Coupe | Beeld: videostill