Robby

Deze heerlijke kaas-spinazie balletjes zien er geweldig uit!

Weekend, heerlijk tijd om uitgebreid te borrelen met drankjes en snacks. We zijn al snel geneigd om een zak nootjes of chips in een schaaltje te gooien, lekker makkelijk toch?

Begrijpelijk, je hebt natuurlijk geen zin om urenlang aan het bakken te slaan als je gewoon ontspannen met een biertje of wijntje op de bank wil hangen. Is ook helemaal niet nodig, met een klein beetje meer moeite dan een zak chips opentrekken heb je een heerlijke zelfgemaakte snack! Je hebt voor deze heerlijke balletjes maar 4 ingrediënten nodig en het ziet er ontzettend leuk uit om te serveren. Leuk op een feestje, bij de borrel of gewoon om heerlijk zelf weg te snoepen! En hiervan kan je snoepen zonder schuldgevoel, want de balletjes zijn een stuk gezonder dan chips!

Wat heb je nodig om deze heerlijke hartige snack te maken? Heel simpel, je bent zo klaar in de supermarkt:

  • 220 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Paneermeel

Wat moet je doen?

De balletjes zijn hartstikke makkelijk om te maken, dus laten we van start gaan! Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Bak de verse spinazie kort aan in een koekenpan zodat de blaadjes slinken. Bestrooi met peper en zout naar smaak, leg daarna in een vergiet zodat de blaadjes goed uitlekken. Hak hierna de blaadjes fijn en doe ze in een kom of schaal. Voeg de kaas, eieren en het paneermeel toe aan de blaadjes en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Maak er vervolgens kleine balletjes van die je op een met bakpapier gekleden bakplaat legt. Bestrooi de balletjes nog met een beetje paneermeel voordat je ze zo’mn 20 minuten in de oven schuift. Even wachten en je hebt heerlijke balletjes die je ook nog eens kan invriezen!

Serveertip: lekker met crème fraîche of pesto om in te dippen! 

Beeld: videostill