Een frisse verkoeling hoeft niet lastig te zijn
Het voelt soms een beetje onwennig om zoet met zout te combineren, maar deze gegrilde watermeloenpizza is absoluut de moeite waard. En het is nog gezond ook!
Pizza’s kunnen er bij de meesten vaak wel in. Je hebt ze in soorten en maten: eentje met heel veel soorten kaas, of gewoon een simpele Margherita. Maar deze pizza is wel net een beetje anders. De bodem bestaat namelijk uit watermeloen en het is heerlijk.
Dit heb je nodig:
- 1 rode ui, in plakken gesneden
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- snufje zout
- 2 theelepels olijfolie
- 1 dikke plak watermeloen zonder zaadjes (met een diameter van ongeveer 22 centimeter)
- 30 gram blauwe kaas, verkruimeld
- 2 eetlepels pecannoten, getoast en verkruimeld
- klein handje basilicumblaadjes
Zo maak je het:
- Verwarm een grillpan op medium vuur.
- Doe de ui, azijn, suiker en zout in een kleine kom en laat dit 15 minuten staan zodat de smaak in de ui kan trekken. Vis daarna de uien uit het bakje.
- Voeg daarna de olijfolie toe aan het bakje waar het azijnmengsel nog in zit. Roer dit goed door en smeer dit daarna uit over de plak watermeloen. Grill daarna de watermeloen voor 4 minuten aan elke kant.
- Verspreid daarna de uien over de pizza en verdeel de blauwe kaas over de watermeloenpizza. Voeg daarna ook de pecannoten en de basilicum aan de pizza doe. Snijd je pizza in stukken en het is klaar om te serveren!
Bron: Cooking Light. Beeld: Videostill YouTube Cooking Light