Kookfans

Dat klinkt heel moeilijk, maar is super makkelijk!

“Cacio-e-Pepe”! Dat klinkt als een heel moeilijk gerecht, maar eigenlijk betekent het in het Italiaans niets meer dan “Kaas en Peper” en dat is precies wat het is! De smaak is als je het op deze manier bereidt verrukkelijk, het is super simpel en je hebt maar 1 pan nodig. Sta je ook geen uren af te wassen na het eten! Prima!

Dit heb je nodig aan ingrediënten (2 tot 3 personen):
– 170 gram spaghetti
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
– ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
– ¼ kop geraspte pecorino Romano

Op de volgende pagina zie je en lees je hoe je dit gerecht maakt. Dat wordt smullen!

Wat je moet doen:
– Breng in een grote pan 3 liter water aan de kook. Voeg ook wat zout toe naar smaak.
– Voeg de pasta toe als het kookt en kook de spaghetti 2 minuten minder dan de aanbevolen tijd die op de verpakking staat

– Giet de pasta af en behoudt ¾ beker van het kookwater. Bewaar het kookwater apart.
– Smelt de boter in de nu lege pan op matig vuur. Voeg de peper toe en bak 1 minuut mee.
– Voeg de helft van het bewaarder kookwater aan de pan toe en breng opnieuw aan de kook.
– Zet het vuur wat lager en voeg de Parmezaanse kaas en pecorino toe, roer het geheel door tot het gesmolten is.
– Voeg de pasta weer toe aan de pan en draai met een spatel de spaghetti rond. Als het te droog wordt, voeg je wat water toe.
– Kook het geheel nog voor 2-4 minuten en roer goed door.

Dat is het! Zo simpel kan een heerlijk Italiaans gerecht zijn! Wat denk je ervan? We horen het graag!

Beeld: videostill