Binnen twintig minuten kun je aan dit heerlijke hapje zitten!
Wil je wat lekkers in elkaar flansen, maar heb je ook geen zin om hier úren aan te besteden? Dan hebben wij het ideale recept voor je: dit bananenflapje. Het is supermakkelijk om te maken, snel klaar en bovendien hartstikke lekker!
Dit heb je nodig:
- 2 bananen
- 200 gram roomkaas
- 100 gram witte suiker
- Vanille-extract
- Blikje croissantdeeg (bladerdeeg zou ook kunnen)
- 1 ei
Zo maak je het:
- Mix de roomkaas, witte suiker en een theelepel vanille-extract in een kom tot het goed met elkaar is vermengd.
- Snijd de banaan in 4 stukken.
- Vouw het croissantdeeg uit en leg op de stukjes een beetje bruine suiker. Besmeer ze daarna met de roomkaas en leg er daarna een stukje banaan op. Gebruik je bladerdeeg? Snijd de bladerdeeg dan eerst schuin door midden voordat je het besmeert.
- Rol daarna de plakjes op zodat de banaan goed zit verpakt.
- Breek een ei in een kommetje en kluts het goed door elkaar. Besmeer daarna je deeg met het ei. Zet het daarna in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat dit de flapjes in een kwartier goudbruin worden!
Hou je van lekkere gerechten met bladerdeeg? Probeer deze recepten dan eens:
- Heerlijke witlof in krokant bladerdeeg
- Makkelijke borrelhapjes van bladerdeeg
- Rol eens een Kitkat in bladerdeeg, je weet niet wat je proeft
Bron: The Cards we Drew. Beeld: Pexels