Deze romige garnalensoep is supermakkelijk om te maken!
Garnalen komen in vele soorten en maten, maar wij vinden de Hollandse garnaal toch wel het allerlekkerst. Het is maar een klein garnaaltje, maar het barst van de smaak. De Hollandse garnaal is één van de uitgesproken specialiteiten van de Nederlandse visserij. Deze garnalen verschillen niet alleen in kleur en grootte van de andere soorten die in de viswinkel worden aangeboden. Er is ook een duidelijk verschil in smaak en prijs. De smaak van de buitenlandse ‘roze’ garnalen is minder uitgesproken. Vandaar dat deze romige soep dan ook zo barst van de smaak en hij is nog supermakkelijk om te maken ook! Kijk snel op pagina 2 voor het simpele recept!
Wij houden wel van een heerlijke garnaal op z’n tijd, zeker verwerkt in een smaakvolle garnalencocktail of in een salade. Maar heb je wel eens een garnalensoep gegeten? Je weet niet wat je proeft!
Hoe maak je het?
- Ui pellen en snipperen. Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
- In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken.
- Tomatenpuree erdoor mengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen.
- Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is.
- Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren. Soep pureren.
- Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen. Garneren met tuinkers.
- Lekker met knapperig stokbrood.
Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: videostill YouTube