Je hebt er helemaal niet zoveel voor nodig!
Genoeg rijst maken en genoeg groenten en saus bereiden: het is soms best lastig om te doseren. De ene keer heb je te veel saus en groentes en de andere keer zit je opgescheept met een veel te grote portie rijst. Is dat laatste het geval en vind je het zonde om de rijst weg te gooien? Maak dan deze lekkere krokante rijstballetjes.
Dit heb je nodig:
- 500 gram rijst
- 225 gram gebakken spekjes
- 110 gram mozzarella
- 110 gram Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 150 + 300 gram panko
- olie om te frituren
Zo maak je het:
- Doe de rijst, spekjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, 150 gram panko en ei in een kom en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Maak de handen een beetje nat (zodat de rijst niet blijft plakken) en maak balletjes ter grootte van een golfbal. Doe dit tot het rijstmengsel helemaal op is.
- Doe 300 gram panko in een kom en rol daarna alle balletjes een keer door de broodkruimels. Zorg ervoor dat het hele balletje bedekt is met panko.
- Verhit olie in een pan en doe 4 balletjes in de olie wanneer de olie heet is. Frituur de balletjes tot ze goudbruin zijn. Doe dit tot alle balletjes zijn gefrituurd.
- Serveer eventueel met ketchup.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty