Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 chorizoworst, in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel oregano
  • 1 pak filodeegvellen
  • 1 ei

Met maar een paar ingrediënten maak je een stel heerlijke pizzaloempiaatjes, een geweldige twist op het bestaande broodje.

Wat moet je doen?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
  • Bak de tomaat, ui en chorizo kort aan in de pan.
  • Voeg ondertussen de oregano toe, zet daarna het vuur uit. Pak een vel filodeeg uit de verpakking en leg deze met de punt naar beneden voor je.
  • Schep ongeveer 1 eetlepel tot 1,5 eetlepel van de vulling op het filodeegvel.
  • Vouw daarna de punt naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen.
  • Rol dan de loempia verder op naar boven.
  • Breek daarna een ei in een bakje en kluts deze even door elkaar.
  • Smeer met een kwast een beetje ei op het laatste puntje van het filodeegvel en plak hem dan dicht.
  • Smeer ook nog wat ei over de bovenkant van de loempia.
  • Ga zo door tot alle vulling op is en schuif ze een kwartiertje de oven in, eet smakelijk!


Pagina 2/2

Lees ook: Lekkere variatie: zo maak je heerlijke Big Mac-loempia’s

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: pxhere