Dit heb je nodig:
- 400 gram spaghetti
- 200 gram Pecorinokaas, geraspt
- Grof gemalen zwarte peper
Zo maak je het:
- Kook de spaghetti in ruim water. Doe de geraspte Pecorinokaas samen met de peper in een kom en voeg wat kookwater aan het geheel toe. Dit mengsel roer je totdat het een gladde crème is. Ongeveer 2 minuten voor het einde van de kooktijd giet je de spaghetti af. Houd het kookwater apart in een pan of kom.
- Giet wat olijfolie in een koekenpan en verwarm het. Voeg vervolgens de spaghetti toe en roer hier de Pecorinocrème doorheen.
- Voeg een scheutje kookwater toe en roer goed door totdat de spaghetti beetgaar is. Dit duurt meestal een paar minuten!
- Schep de spaghetti op de borden en strooi er naar smaak nog wat peper en zout over. Et voila, je kunt aan tafel!
In het bovenstaande filmpje wordt alles nogmaals stap voor stap uitgelegd. Buon Appetito!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: TipHero | Beeld: Videostill YouTube CookAroundTV