Leuk om samen te maken met Pasen
Pasen is altijd een uitgelezen kans om eens lekker te gaan bakken. Dit kun je alleen doen, maar ook gezellig met het gezin. Een voordeel van deze paasstol is dat bijna iedereen ‘m lekker vindt. Succes verzekerd zou je zeggen!
Ga jij ‘m ook maken met Pasen?
Dit heb je nodig:
Voor het brood:
- 500 gram tarwebloem
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 15 gram gedroogde gist
- 1 eetlepel zout
- 200 gram lauwe melk
- 100 gram lauw water
- 50 gram zachte roomboter in blokjes
- poedersuiker
- gesmolten boter
Voor de vulling:
- 60 gram gehakte pecannoten
- 20 gram sinaasappelsnippers
- 25 gram sukade
- 60 gram rozijnen
- 40 gram krenten
- 250 gram spijs (uit een pakje of zelfgemaakte spijs)
- 1 ei
- 1 tl citroensap
Zo maak je het:
- Doe de bloem, suiker, gist, kaneel, zout, water en melk in een grote kom en kneed dit tot een soepel deeg ontstaat. Voeg daarna, al knedend, klontje voor klontje de roomboter toe. Blijf kneden tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Vet een kom in met een beetje boter en doe daar het deeg in. Leg een natte theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
- Meng de noten, sukade, sinaasappelsnippers, krenten en rozijnen in een kommetje.
- Bestuif een glad oppervlak met bloem en leg hier het deeg op. Voeg het kommetje de rozijnenmix bij het deeg en kneed het door elkaar. Maak een bal van het deeg en leg het even weg.
- Meng ondertussen de amandelspijs met het ei en de citroen en vorm het tot een rol. Vouw ongeveer een derde van het deeg over de spijs heen en klap de andere helft er overheen. Druk goed aan en leg de stol op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de stol daarna nog een uur rijzen onder een theedoek.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de stol vervolgens 25 minuten in de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak nog eens 15 minuten. Serveer met roomboter en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk!
Lees ook: Met déze tips kun je met het kerstdiner kliekjes serveren!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Archief | Beeld: Videostill YouTube Stichting Ambachtelijke Bakkerij