Zo krijg je je extra portie groenten binnen!
Het Voedingscentrum raadt iedereen aan ongeveer 300 gram groente op een dag te eten. Veel van ons komen daar bij lange na niet aan en dat moet veranderd worden. Het Voedingscentrum adviseert daarom bij elke maaltijd een portie groenten te eten. Met dit heerlijke lunchgerecht kun je dat doen!
Zo heb je al een extra stuk groente binnen!
Wat heb je nodig? (voor 6 gevulde paprika’s)
- 3 paprika’s
- 6 eieren
- 125 gram spekreepjes
- 2 tomaten
- een snufje peper
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten uit de paprika’s.
- Leg ze in een ovenschaal en bak ondertussen de spekreepjes in een paar minuten. Laat ze vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de tomaten in blokjes en meng dit met de spekreepjes.
- Doe de helft van het tomatenmengsel in de paprikahelften.
- Breek er een ei in en breng dit op smaak met een beetje peper.
- Verdeel de rest van het tomatenmengsel over de paprika’s en bak ze in 25 minuten gaar. Laat ze iets langer in de oven als een hardgekookt ei gewenst is, of wat korter voor een zacht gekookt ei.
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Leuke recepten | Beeld: Kookfans©