Christel

Te lekker om niet te proberen

Het klinkt misschien een beetje vreemd om een soep te maken met bier, maar zo gek is het niet om alcohol toe te voegen aan een kaasgerecht. Een kaasfondue is immers ook gemaakt van wijn. Ben jij iemand die gek is op kaasfonduen? Dan vind je deze kaas-biersoep vast ook heerlijk! Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geschild en fijngesneden
  • 1 selderiestengel, fijngesneden
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter melk
  • 240 milliliter slagroom
  • 120 milliliter bier
  • 240 gram cheddar kaas, geraspt
  • snuf peper
  • snufje zout
  • bosui en croutons om te serveren

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een grote soeppan en voeg daarna de ui, de selderij en de wortel toe. Bak dit voor 2 á 3 minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer dit goed door.
  • Doe in een andere soeppan de melk, slagroom en kippenbouillon en verwarm dit.
  • Schenk het slagroommengsel daarna in de andere soeppan en roer dit goed door.
  • Voeg daarna de cheddar en het bier toe en roer opnieuw goed. Laat de kaas volledig smelten.
  • Voeg als laatste nog wat zout en peper aan de soep toe als dat nodig is.
  • Serveer de kaas-biersoep met een fijngesneden bosuitje en wat croutons.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gooseberry Patch | Beeld: videostill Gooseberry Patch