Kruidige en smaakvolle Bombay aardappeltjes!
Indiaas eten, wij zijn er helemaal gek op. Naanbrood, kip tandoori, een lekkere curry: van de kruidige smaken van de Indiase keuken krijgen wij geen genoeg. Een recept wat we recentelijk ontdekten is nu een van onze absolute favorieten: kruidige Bombay-aardappeltjes! Heerlijk samen met een stukje kip of vis. En het is nog makkelijk ook!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 400-500 gram kruimige aardappels
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- halve rode peper
- flinke scheut water
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- halve theelepel komijnpoeder
- verse koriander
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelen voor ongeveer 7 minuten totdat ze wat zachter worden.
- Snipper de ui, snijd de rode peper en de knoflook fijn. Fruit ze aan samen met de rest van de kruiden (behalve de koriander)
- Voeg na 2 minuten de aardappelblokjes toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en laat het 1 minuutje sudderen.
- Als laatste kun je het water toevoegen en laat je de aardappeltjes nog 2-3 minuten bakken.
- Zet vervolgens het vuur uit en serveer de bombay aardappeltjes met wat verse koriander.
Wil je dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill