Robby

Kruidige en smaakvolle Bombay aardappeltjes!

Indiaas eten, wij zijn er helemaal gek op. Naanbrood, kip tandoori, een lekkere curry: van de kruidige smaken van de Indiase keuken krijgen wij geen genoeg. Een recept wat we recentelijk ontdekten is nu een van onze absolute favorieten: kruidige Bombay-aardappeltjes! Heerlijk samen met een stukje kip of vis. En het is nog makkelijk ook!

Wat heb je nodig voor 2 personen: 

  • 400-500 gram kruimige aardappels
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • halve rode peper
  • flinke scheut water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • halve theelepel komijnpoeder
  • verse koriander
Zo maak je het:  
  • Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelen voor ongeveer 7 minuten totdat ze wat zachter worden.
  • Snipper de ui, snijd de rode peper en de knoflook fijn. Fruit ze aan samen met de rest van de kruiden (behalve de koriander)
  • Voeg na 2 minuten de aardappelblokjes toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en laat het 1 minuutje sudderen.
  •  Als laatste kun je het water toevoegen en laat je de aardappeltjes nog 2-3 minuten bakken.
  • Zet vervolgens het vuur uit en serveer de bombay aardappeltjes met wat verse koriander.

Wil je dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill