Deze borrelhapjes zijn zo gemaakt, het is heel makkelijk!
De meeste mensen kennen muffins. Je hebt ze in alle smaken, ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en het is ook nog eens leuk om samen met je kinderen te maken. Je hebt oneindig veel zoete muffin recepten, maar de hartige muffins zijn nog niet zo bekend.
Toch hebben wij hier een recept wat hartstikke leuk geserveerd kan worden als een borrelhap. Ook is het eens wat anders dan de zoete muffins. Wij hebben ze al eens gemaakt, ze zijn echt heerlijk! Het mooie is dat deze muffins na een kwartiertje in de oven klaar zijn. Net als de zoete muffins zijn ze dus binnen een mum van tijd klaar.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinplaat in.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, het ei, de melk en de olie in een kom en roer alles tot een glad beslag.
- Roer de kaas en bosuitjes er voorzichtig doorheen, voeg naar smaak wat zout en peper toe en roer het nogmaals door.
- Schep het beslag in de muffinplaat.
- Plaats de plaat in het midden van de oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Na 20 minuten laat je de muffins buiten de oven afkoelen.
Klaas zijn je hartige muffins! Voor een normale muffinplaat met grotere hollen, verdubbel je het recept en laat je het 30-35 minuten in de oven staan. Ze zijn zowel koud als warm lekker, dus geniet ervan.
Lees ook: Zo maak je koolhydraatarme ontbijtmuffins met maar 3 ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube Anybody can Bake