Naomi

De groenteflap is perfect voor alle kliekjes!

Als je ergens bijvoorbeeld een halve ui voor nodig hebt, wat moet je dan met die andere helft? Wij kunnen je nu het antwoord geven: gebruiken in je groenteflap! Alle overgebleven groenten kunnen gebruikt worden en het zorgt voor een heerlijk gezonde snack boordevol vitamines!

Zo gebruik je de restjes toch nog!

Wat heb je nodig?

  • overgebleven groenten (zoals ui, wortel, bloemkool, broccoli, doperwten)
  • bladerdeeg
  • kruiden naar keuze
  • ei

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Als de groenten nog niet gaar zijn, laat ze dan garen in de magnetron voor 2-3 minuten op vol vermogen.
  • Bak ze dan samen met de kruiden in een pan.
  • Leg de bladerdeeg plakjes op een plank en verdeel het groentenmengsel over de diagonale helft van het plakje.
  • Druk de randen van het bladerdeeg op elkaar en besmeer de flap met ei.
  • Bak de flappen in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer met een sausje naar keuze, bijvoorbeeld ketchup.

Lees ook: Kliekjes over? Gooi het niet weg! Je kunt er een ontzettend lekkere salade van maken!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Sanam’s Kitchen | beeld: pxhere