Christel

Wij weten wat we morgen eten als ontbijt…

Hoewel het wel heel lekker is om te ontbijten met muffins doen we dat zelden, het is immers niet zo gezond. We doen ons graag tegoed aan chocoladecakejes of bosbessenmuffins. Gelukkig bestaan er ook recepten voor deze lekkernijen waar niet een kilo suiker inzit. Deze bosbessen-ontbijtmuffins zijn ontzettend lekker én ook nog eens een verantwoord ontbijt.

Wat heb je nodig voor 12 ontbijtmuffins?

  • 160 gram volkorenbloem
  • 90 gram havermout
  • 40 gram lijnzaad
  • 30 gram pecannoten
  • 245 gram magere yoghurt
  • 90 gram bruine suiker
  • 45 gram gesmolten boter
  • 1 groot ei
  • 220 gram bosbessen
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • halve theelepel zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en doe papieren muffinvormpjes in je muffinbakblik.
  • Doe de bloem, havermout, lijnzaad, pecannoten, bakpoeder, baksoda en zout in een keukenmachine en maal het tot een grof geheel.
  • Meng de yoghurt, suiker, boter, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, ei en vanille-extract in een kom.
  • Voeg daarna de bloem toe en roer het tot een egaal beslag.
  • Vouw daarna de bessen door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de cakevormpjes en plaats de cakejes voor 22 á 25 minuten in de oven.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Videostill