Een bijgerecht om je vingers bij af te likken!
Wil je deze kerst iets bijzonders op tafel zetten? Maak dan eens deze overheerlijke garnalen als bijgerecht! De garnalen zijn ideaal als bijgerecht maar smaken ook heerlijk door bijvoorbeeld een pasta heen. Doe gauw boodschappen want je hebt de volgende dingen nodig:
Dit heb je nodig:
- 500 gram grote garnalen, geschild en schoongemaakt
- zout en peper
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 2 theelepels knoflook, uitgeperst
- 60 ml witte martini
- 1/4 theelepel citroenschil + 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels peterselie
Zo maak je het:
Leg de garnalen op een papieren bordje en dep ze droog met een stukje keukenrol. Leg de garnalen zo neer dat ze plat liggen en goed verdeeld zijn over het bordje. Verhit een grote wok op middelhoog vuur en kruid de garnalen met peper en zout.
Voeg de boter toe aan de wok. Draai het vuur hoog zodra de boter minder begint te schuimen en voeg de garnalen in één keer toe aan de pan. Bak de garnalen zonder te roeren 1 minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Draai de garnalen om en bak nog twee minuten. Doe de garnalen in een kom en zet de pan weer op het vuur. Voeg citroensap en martini toe en kook de vloeistoffen tot ze een beetje dikker zijn geworden. Dit zal ongeveer dertig seconden duren. Voeg de citroenschil en de peterselie aan de saus toe. Roer even goed door elkaar en giet over de garnalen heen. Breng op smaak met zout en peper en schud de garnalen door elkaar. Eet smakelijk!
Pagina 2/2