Robby

De allerlekkerste chocoladetaart die je ooit hebt geproefd!

Taart, chocolade en karamel: alledrie afzonderlijk even lekker. Maar wat als je deze drie nou met elkaar combineert in de lekkerste taart die je ooit geproefd hebt? En het allermooiste is: hij is zo klaar en je hebt er niet eens een oven voor nodig. Wat wil je nog meer? Wij zeggen: helemaal niets!

Wat je wel nodig hebt is natuurlijk een boodschappenlijstje, maar daar hoeft helemaal niet zo veel op komen te staan.

Dit heb je nodig: 

Voor de bodem:

  • 150 gram walnoten
  • 150 gram amandelen
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 1/2 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepels kokosolie

Voor de karamellaag:

  • 300 gram ontpitte dadels
  • 150 gram pindakaas
  • 10–12 eetlepels water
  • 10 eetlepels kokosolie
  • grote snuf zout

Voor de chocoladelaag:

  • 300 gram pure chocolade met meer dan 50% cacao

Zo maak je ‘m: 

  • Bekleed een springvorm met bakpapier. (24 cm doorsnee)
  • We beginnen met de bodem. Maal de noten fijn in een keukenmachine totdat ze eruit zien als meel. Voeg dan de dadels, het vanille-extract en de kokosolie toe en maal alles weer fijn tot een soort meel. Druk het stevig en gelijkmatig uit over de bodem van de springvorm.
  • Nu ga je de karamellaag maken, meng hiervoor de dadels, pindakaas, water, kokosolie en snuf zout in de keukenmachine tot het een gladde substantie is. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Strijk vervolgens een mooi gelijkmatige laag uit over de bodem in de vorm.
  • Smelt de chocolade au bain marie, zorg er hierbij voor dat de kom het water niet raakt. Neem de kom van het vuur en verdeel de chocolade over de karamellaag en strijk goed glad.
  • Zet de taart in de koelkast en laat helemaal stijf worden.
  • Bestrooi eventueel met cacao als garnering.
  • Smullen maar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels