Christel

Het is ook nog eens makkelijk om te maken

Wanneer we een heerlijke cappuccino drinken, willen we daar vaak een zoete lekkernij bij. Een koekje is lekker, maar soms een beetje saai. Wil je iets lekkers wat perfect bij de koffie past? Maak dan eens deze heerlijke cappuccino-chocolademuffins!

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 200 gram witte tarwebloem
  • 180 milliliter volle melk
  • 150 gram suiker
  • 120 gram chocoladedruppels
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 10 gram cacao
  • 5 eetlepels oploskoffie
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel 12 muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  • Doe de bloem, suiker, de helft van de chocoladedruppels, bakpoeder, cacao, kaneel en zout in een kom.
  • Roer de oploskoffie door de melk tot het met elkaar is vermengd en voeg hier daarna de gesmolten boter en het ei aan toe en roer dit opnieuw door elkaar.
  • Schenk het koffiemengsel bij het meel en roer dit tot een geheel.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en verdeel daarna de overgebleven chocoladedruppels over de cakejes.
  • Bak de cakejes gaar in 25 á 28 minuten.
  • Geniet van de cappuccino-chocolademuffins!

Variatietip: gek op pecannoten? Roer dan 30 gram gesneden pecannoten door het beslag en verdeel 30 gram gesneden pecannoten over de muffins voor deze de oven in gaan.

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wilton | Beeld: Pxhere