Christel

Deze Boursinpasta is absoluut het proberen waard

Pasta, we zijn er gek op. We lusten het in alle soorten en maten, we zouden het zelfs zo iedere dag kunnen eten zonder er gek van te worden. Je kunt pasta immers op zo ontzettend veel verschillende manieren bereiden. Een simpele pasta kan net zo lekker zijn als een pasta waarvoor je uren bezig bent met de saus. Helaas heeft niet iedereen tijd om uren in de keuken te staan, gelukkig staat deze Boursinpasta zo op tafel en hij is om te smullen!

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen?

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 300 gram tomaten
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 70 milliliter water
  • 1 bakje Boursin
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 15 milliliter olijfolie
  • verse basilicum naar smaak
  • snuf chilivlokken
  • snuf peper
  • snuf zout
  • snuf oregano

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Maak de saus, terwijl de pasta kookt. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui voor ongeveer vijf minuten.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met basilicum, chilivlokken, peper, zout en oregano toe. Roer tot een geheel.
  • Voeg daarna de tomatenpasta en het water toe. Roer tot de tomatenpasta helemaal is vermengd.
  • Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg de Boursin toe. Roer net zo lang tot er een romige saus ontstaat. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas aan de saus toe en roer tot de kaas is gesmolten.
  • Voeg als laatst de spinazie toe en laat de pan nog zo’n drie tot vijf minuten op het vuur staan. Voeg de pasta toe en roer dit tot een geheel.
  • Verdeel de Boursinpasta over de borden en maak het af met nog wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: Mama’s Mittens | Beeld: videostill