Robby

Zó makkelijk en lekker zijn deze smaakvolle bloemkooltaartjes!

Bloemkool is een heerlijke en veelzijdige groente. Je kan er van alles mee;  koken, bakken, en taartjes van maken. Huh?! Ja echt, en het is nog makkelijk ook!

Bloemkool wordt al zo’n duizend jaar gegeten en de eerste vermelding van de plant komt voor in een landbouwboek van een Arabische landbouwkundige. Sinds de zestiende eeuw wordt de groente in heel Europa verbouwd en de teelt komt voornamelijk in de Noord-Hollandse streek West-Friesland voor. Er zijn veel soorten bloemkool, ook al kennen wij de witte variant het beste. Wist je dat er zelfs bloemkool met paarse, oranje en groene knoppen bestaan? Die zouden wij wel een keertje willen proberen! Voor nu houden we het bij de witte kool, waar we heerlijke en supereenvoudige taartjes mee gaan maken. Kijk voor de ingrediënten en instructies op de volgende pagina!


Pagina 1/2