Heerlijk tussendoortje: zelfgebakken rozijnen-koekjes!

Robby
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 75 gram havermout
  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram dadels
  • 1 ei
  • 2 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 50 gram rozijnen

Zelfgebakken koekjes zijn zo lekker…. Ruik je ze al?

Wist je dat de Engelsen het woord ‘cookie’ van de Nederlanders hebben overgenomen? Koek en koekjes zijn zo populair, dat het gebruik is meegenomen naar het Verenigd Koninkrijk en naar de Verenigde Staten. Het Engelse cookie is afgeleid van het Nederlandse ‘koekje’! Ja, de wereld is verzot op koekjes. Heb je al wel eens een rozijnenkoekje gehad? Dan wordt dat hoogste tijd, want ze zijn ronduit verrukkelijk. Wij hebben een recept voor dat niet allen lekker, maar ook nog eens best gezond is!

Snoepen zonder schuldgevoel dus, wat wil je nog meer?

Hoe maak je ze?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout, (spelt)meel en ei in een keukenmachine.
  • Voeg nu de dadels toe samen met de honing en kokosolie en meng alles in een keukenmachine.
  • Schep nu de rozijnen er door en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak balletjes van het deeg (ongeveer 8) en druk deze plat op de bakplaat tot koekjes.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de rozijnenkoekjes voor ongeveer 20 minuten.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat even afkoelen.

Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Wikimedia Commons, Vegan Baking