Sabine

De lemon curd heeft een heerlijk frisse smaak

Zoals veel voedseltrends uit het buitenland onze kant opwaaien, kon ook de lemon curd niet achterblijven. Het is verrukkelijk om het jam-achtige goedje in je baksels te verwerken. Je kunt het kant en klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. En leuker!

Stroop de mouwen maar vast op, want dit recept gaat je hart veroveren.

Dit heb je nodig:

  • 2 citroenen
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker

Zo maak je het:

  • Pers de citroenen uit en vang het sap op.
  • Schenk de sap in een steelpannetje en doe de boter erbij. Laat dit op laag vuur staan totdat de boter is gesmolten.
  • Breek de eieren in een kom en gebruik een garde om ze los te kloppen. Voeg daarna de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost in de eieren. Hierna kun je het eiermengsel, al roerend, langzaam in je pannetje gieten.
  • Breng je mengsel al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren tot de lemon curd net zo dik is als vla. Dit kan even duren. Het is belangrijk dat je blijft roeren!
  • Schenk de lemon curd in een schone pot en laat het afkoelen. Hierna kun je het bij scones eten of gebruiken om je kwarktaart op smaak te brengen.
  • Wanneer je je lemon curd in de koelkast bewaart, is-ie ongeveer een week houdbaar.

Op zoek naar nog meer bakinspiratie? Bekijk dan ook even deze recepten: 

Heerlijke appelroosjes
No bake chocoladetaart met aardbeien
Gezonde chocoladepudding

Bron: Albert Heijn. Beeld: Commons Wikimedia, boeks commonswiki