Esther Reitsema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 hotdogs
  • 4 reepjes spek
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 grote avocado
  • 4 blaadjes romaine sla
  • 4 hotdogbroodjes
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels mayonaise

Weer eens wat anders dan je standaard hamburger!

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we ook steeds vaker weer de bbq tevoorschijn kunnen halen. Ben je een beetje klaar met de hamburgers en worstjes die daar standaard op geserveerd worden? Dan hebben we het perfecte recept dat je bbq-sessie wat extra spice geeft. Enter: BLT hotdogs. Klassiek gemaakt met bacon, sla en tomaat én een extra ingrediënt waar we maar geen genoeg van krijgen, namelijk avocado. 

Zo maak je de hot dogs:

  • Verwarm de barbecue of grill voor op middelhoog vuur of 200 °C.
  • Wikkel een reep spek om elke hotdog en zet de uiteinden eventueel vast met tandenstokers.
  • Leg de hotdogs op de bbq of grill en bak ze totdat de buitenkant een mooi goudbruine kleur heeft. Keer ondertussen regelmatig.
  • Snijd de tomaten in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve maantjes. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne halve maantjes.
  • Snijd de broodjes zo nodig in de lengte door de helft en bestrijk beide helften met wat olijfolie. Leg ze met de olijfolie-kant naar beneden op de grill of barbecue en rooster ze in 3 à 4 minuten goudbruin.
  • Haal de broodjes van het vuur en besmeer de binnenkant met 1 eetlepel mayonaise. Plaats vervolgens een blaadje sla op het broodje. Leg dan een kwart van de tomaten op de ene helft en een kwart van de avocado op de andere helft.
  • Plaats dan de in spek gewikkelde hot dog in het broodje.
  • Besprenkel de hotdogs eventueel nog met ketchup of een andere saus naar keuze. Nog een optie is gebakken uitjes bovenop de worstjes.
  • En klaar zijn je BLT hotdogs. Eet smakelijk!

Lees ook: Het geheime ingrediënt: tips voor het perfecte BBQ-recept voor speklappen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock