Sabine

Zo moeilijk is het helemaal niet om deze leuke broodjes zelf te maken

Braaf thuis gesmeerde bammetjes meenemen naar het werk of tussen de middag een broodmaaltijd nuttigen. Wij Nederlanders zijn echte broodeters, maar zo nu en dan zijn we die snee fijn volkoren ook wel zat. Ben jij wel toe aan wat afwisseling wat brood betreft? Maak dan zelf overheerlijke bagels!

Dit heb je nodig:

  • 300 milliliter water + ongeveer 1 liter water
  • 580 gram brood bloem
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 8 gram instant gist (of 25 gram verse gist)

Optioneel:

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamzaadjes/blauwmaanzaad

Zo maak je het:

  • Meng de 300 milliliter water, bloem, suiker, zout, olie en gist in een kom. Gebruik een mixer met deeghaken en meng het deeg hiermee. Doe dit gedurende 8 minuten.
  • Gebruik een klein beetje olie en doe dit in een kom en smeer de kom hiermee in. Doe daarna het deeg in de kom en laat het 2 uur rijzen.
  • Bestuif een glad oppervlak met bloem en doe hierop de bol deeg en spreid het voorzichtig een beetje uit. Gebruik daarna een mes om het deeg in 6 gelijke delen te snijden.
  • Rol alle zes stukken uit en rol dit zo dat strengen van 15 centimeter ontstaan. Leg daarna de eindes tegen elkaar aan zodat een rondje ontstaat. Laat de bagels daarna 15 minuten met rust zodat ze opnieuw kunnen rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 245 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Breng een liter water aan de kook en voeg hier eventueel de honing aan toe. Kook daarna de bagels in het water, ongeveer 1 minuut per kant. Prop de pan niet vol met bagels, maar kijk hoeveel er in de pan passen. Leg de bagels daarna op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
  • Sprenkel nu eventueel sesamzaad of blauwmaanzaad over de bagels. Bak de bagels daarna 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: All Recipes | Beeld: Videostill YouTube Food Farmer Earth