Recept: knapperige wraps met spinazievulling

Robby
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram feta
  • 4 grote handen spinazie
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel oregano
  • 2 grote wraps of 4 kleine wraps
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout en peper naar smaak

Heerlijk! Knapperige wraps met een gezonde vulling!

Wraps zijn de ideale uitkomst als je even niet zoveel tijd hebt om uren in de keuken te staan maar toch zin hebt om echt wat lekkers te maken. De wrap, of tortilla, is ontstaan in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken als volksvoedsel. Het is een essentieel onderdeel van Mexicaans eten en zit dan ook in verschillende gerechten verwerkt. Hij wordt gemaakt van mais, maar in de supermarkt kan je ook volkoren- of andere varianten krijgen.

Het is heerlijk voor bij de lunch, probeer bijvoorbeeld eens deze carpaccio-wraps!

Hoe maak je ze?

  • Begin met het fijnsnijden van het sjalotje en het teentje knoflook.
  • Giet een klein scheutje olijfolie in een wok.
  • Bak hierin de sjalotjes met het teentje knoflook aan voor ongeveer 2 minuten en voeg hierna de spinazie toe.
  • Bak de spinazie voor ongeveer 2-3 minuten mee totdat deze geslonken is.
  • Snijd de feta in blokjes en prak deze met een vork een beetje fijn.
  • Haal nu de spinazie van het vuur en meng deze met de feta.
  • Voeg hierna ook de oregano en eventueel een snufje zout en peper toe.
  • Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan, als de olie heet is leg je de wrap in de koekenpan.
  • Bak deze ongeveer 2 minuutjes totdat deze lichtbruin is geworden aan de onderkant.
  • Schep daarna ongeveer 2-3 eetlepels van het spinazie-feta mengsel op de wrap en leg op het spinazie-feta mengsel nog een wrap.
  • Bak de wrap zo nog ongeveer 1 minuut en draai hem dan om.
  • Na ongeveer 2-3 minuutjes, als de onderkant lichtbruin is geworden, is het hapje klaar!
  • Geniet ervan!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Spinach and Fontina Crêpe door Kimberly Vardeman onder de licentie CC BY 2.0