Maayke

Het klassieke broodje hotdog maar dan met een twist!

Thank god voor het bekende broodje hotdog dat al enkele jaren geleden vanuit Amerika overgevlogen is naar ons kleine kikkerlandje. Want wees eerlijk, wat moeten we tegenwoordig nog zonder deze fantastische broodjes? Na een intensief rondje door de Ikea of bij één van de vele foodfestivals in Nederland, overal zijn ze verkrijgbaar. We kennen de klassieke hotdog al; een zacht broodje met een worstje, ketchup, mosterd, mayonaise en soms met zuurkool, uitjes of kaas. Maar deze Hawaii-variant hoort ook zeker thuis in het rijtje van overheerlijke hotdogs en moet je geprobeerd hebben!

Deze hotdog Hawaii-stijl met gegrilde ananas en Teriyaki mayonaise is de uitvinding van de eeuw!

Wat heb je nodig? (voor 8 broodjes)

Voor de hotdogs:

  • een halve ananas
  • 1 theelepel olie naar keus
  • 8 hotdog worstjes (of dikkere knakworstjes)
  • 8 zachte hotdog broodjes
  • optioneel: een halve theelepel cayennepeper
  • optioneel als topping: rode ui, jalapeño pepers en koriander
Voor de Teriyaki mayonaise:
  • 3/4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Teriyakisaus
  • een halve eetlepel citroensap
  • een snufje zout
Dit is hoe je ze maakt:
  • Meng alle ingrediënten voor de Teriyaki mayonaise bij elkaar in een kommetje en zet aan de kant.
  • Snijd de halve ananas in dikke schijven van ongeveer 1 centimeter en snijd deze schijven vervolgens weer in partjes (4 stukjes per schijf).
  • Verhit een (grill)pan op hoog vuur met olie. Bak de partjes ananas in de (grill)pan ongeveer 2 minuten op een kant. Draai de partjes om en bestrooi ze met wat cayennepeper en bak deze kant ook ongeveer 2 minuten. Haal nu de ananasstukjes uit de pan en leg ze apart.
  • Zet het vuur nu op middelhoog vuur en bak hier vervolgens ongeveer 5 tot 10 minuten de worstjes in.
  • Indien je alles in een grillpan hebt bereidt, rooster tenslotte dan ook de hotdog broodjes nog even kort in deze pan.
  • Beleg de broodjes met een worstje, wat stukjes ananas, een swirl Teriyaki mayonaise en maak ze eventueel nog af met wat rode ui, jalapeño pepers en koriander.
  • Enjoy your lunch!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Endless Meal | Beeld: Videostill