Esther Reitsema
20+60 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram monchou
  • 3 eieren
  • 200 gram speculaasjes
  • 75 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • Speculaas ter decoratie

Om je vingers bij af te likken

We houden natuurlijk altijd van taart, maar wanneer het buiten koud is smaakt een gebakje naast een kop thee tóch nog een stuk lekkerder. Bovendien zitten we in deze tijd van het jaar meer binnen, en hebben we dus meer tijd om lekker aan het bakken te slaan. Deze cheesecake met speculaas is hét recept voor een gelukkig thuisfront. We vertellen je hoe je ‘m maakt!

Zo maak je de cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Doe vervolgens de speculaasjes in de keukenmachine, of maak ze op een andere manier fijn.
  • Laat de boter smelten in een pannetje en meng hier de koekkruimels doorheen.
  • Vet een springvorm in met wat boter en verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Laat de bodem ongeveer 10 minuten opstijven in de koelkast.
  • Doe de eieren, monchou, suiker en koek- en speculaaskruiden in een grote kom en mix dit totdat er een glad mengsel ontstaat.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
  • Zet de cheesecake vervolgens in de oven en bak deze voor ongeveer 50 tot 60 minuten.
  • Zet de oven uit en laat de taart nog eens 60 minuten in de oven staan. Op die manier voorkom je dat er scheurtjes ontstaan.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat nog even afkoelen.
  • Eventueel kun je de cheesecake nog versieren met stukjes speculaas. Om in de Sinterklaassferen te komen, is het ook lekker om wat (chocolade)pepernoten op de cheesecake te leggen.
  • Dan is het tijd om aan te vallen. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: smeuïge koekjesdeeg brownies met chocolade en karamel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Adobe Stock