Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 260 graden.
- Haal de bladeren en de stronk van de bloemkool af, zodat je alleen de roosjes over houdt. Het makkelijkste is om de bloemkool even in de keukenmachine te doen, maar als je die niet hebt moet je de bloemkool even heel klein snijden.
- Doe de kleine bloemkool in een magnetronbestendige schaal en verwarm het daarna 4 minuten. Laat het daarna even een beetje afkoelen voor je verder gaat!
- Pak een schone(!) theedoek, doe de bloemkool daar vervolgens in en wring het uit boven een schaal. Zo zorg je ervoor dat de bloemkool niet meer vochtig is.
- Doe een vel bakpapier op de bakplaat en meng vervolgens de bloemkool, mozzarella, oregano, basilicum, zout, knoflook en het ei in een kom. Zorg dat het goed gemengd is.
- Leg het mengsel op de bakplaat en vorm het vervolgens als een pizza. Druk de binnenkant goed aan, zodat er een korst ontstaat.
- Bak de pizzabodem voor 15 minuten, tot de bodem mooi goudbruin is.
- Beleg de pizza met tomatenpuree, champignons, lente ui, geraspte kaas en gehalveerde cherrytomaatjes.
- De pizza moet nog 5-7 minuten in de oven, totdat de kaas goed gesmolten is.
Eet smakelijk!
De bereiding vind je ook in dit filmpje:
Wil je nog meer pizza-variaties? Probeer dit dan eens:
Pizza-scones
Pizza-loempia
Pizza-pasta
Bron en Beeld: Tasty