Heerlijke zachte en smaakvolle muffins met kokos!
Deze heerlijke muffins met kokos zijn, naast het feit dat ze natuurlijk heerlijk zijn als hapje, ook hartstikke geschikt om als ontbijt te eten. Muffins bevatten namelijk veel minder suiker dan bijvoorbeeld cupcakes. Ook zijn ze wat minder kruimelig qua structuur omdat ze minder lucht bevatten.
Dit heb je nodig:
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 80 milliliter melk
- 390 gram bloem
- 2 theelepels gist
- 80 gram geraspte kokos, lichtjes geroosterd
Zo maak je het:
- Klop de boter met de suiker tot een glad en crème-achtig geheel. Doe de eieren er één voor één bij en blijf ondertussen goed mixen. Breng op smaak met het vanille-extract.
- Rooster de helft van de kokos.
- Voeg vervolgens om en om melk, bloem en bakpoeder toe. Blijf weer mixen.
- Schep dan de geroosterde kokos door het beslag heen.
- Schenk de cupjes in de muffinvorm tot 3/4 vol met het beslag. Bestrooi de muffins met de rest van de (ongeroosterde) geraspte kokos.
- Bak de muffins dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze op een rek afkoelen in de vorm voordat ze eruit gehaald worden.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Peque Recetas | Beeld: videostill