Heerlijk crispy recept: eigengemaakte chicken tempura

Ingrediënten
  • 700 gram kippenborsten zonder botten en vel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sake
  • Snufje zout
  • Snufje kristalsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • Klein stukje gember
  • 1 liter neutrale olie om in te frituren
  • 45 gram bloem
  • 45 gram aardappelzetmeel of maizena
  • 1 groot ei
  • 120 milliliter ijswater
Yentl Feenstra
35 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 700 gram kippenborsten zonder botten en vel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels sake
  • Snufje zout
  • Snufje kristalsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • Klein stukje gember
  • 1 liter neutrale olie om in te frituren
  • 45 gram bloem
  • 45 gram aardappelzetmeel of maizena
  • 1 groot ei
  • 120 milliliter ijswater

De crunch van dit heerlijke hapje is geweldig!

We kennen allemaal de overheerlijke tempura van garnaal wel. Maar wist je dat de kip-variant ook om te smullen is? Chicken tempura is een leuke draai aan de typische kip-tenders die je misschien gewend bent. Serveer met rijst, je favoriete saus en wat dungesneden kool tijdens het avondeten. Hmm…

Zo ga je te werk:

  • Plaats 1 kippenborst zonder bot en zonder vel in een zak met ritssluiting van 1,5 liter. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en sluit de zak. Sla de kip met de platte kant van een vleeshamer of deegroller tot ongeveer anderhalve centimeter dik. Leg op een snijplank en herhaal met de overige kipfilets.
  • Snijd de kip kruiselings in reepjes van 2 centimeter breed (indien erg groot, eerst halveren). Plaats in een middelgrote kom. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 2 theelepels sake, een snuf zout en een snuf kristalsuiker toe. Schil en rasp 1 teentje knoflook en een klein stukje gember in de kom. Roer goed om en marineer minstens 1 uur op kamertemperatuur maar liever 6 uur in de koelkast.
  • Verhit een liter neutrale olie in een middelgrote pan of wok op middelhoog vuur tot 180 graden. Doe ondertussen 45 gram bloem en 45 gram aardappelzetmeel in een middelgrote kom en klop om te mengen. Plaats 1 groot ei in een kleine kom en klop met een garde. Voeg 120 milliliter ijswater toe aan de kom met het ei en roer voorzichtig. Giet het eimengsel bij het bloemmengsel en roer tot het net gemengd is. Het moet eeruitzienals een dun pannenkoekenbeslag en klontjes zijn oké. Bekleed een groot bord met keukenpapier, of leg een rooster op een bakplaat en bedek met een dubbele laag keukenpapier.
  • Doop een stuk kip in het beslag tot het helemaal bedekt is. Laat het grootste deel van het beslag terug in de kom druppelen en voeg voorzichtig toe aan de hete olie. Herhaal dit tot ongeveer een derde van de kip in de pan zit. Bak, draai de kip af en toe en pas het vuur zo nodig aan om de olie op 170 graden te houden, tot de kip gaar is, 3 tot 5 minuten. Leg vervolgens op een papieren servet om uit te lekken.
  • Herhaal het frituren van de kip, gebruik een schuimspaan om de stukjes gefrituurde beslagkruimels in de olie voor elke batch af te scheppen. Serveer onmiddellijk en geniet!

Lees ook: Met deze voedingstips krijg jij je metabolisme weer in balans

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Thekitchn | Beeld: IMG_1396.jpg door Whity onder de licensie CC by 2.0