Een toetje dat lekker én gezond is? Het bestaat!
Het is heerlijk voor op de boterham en ook je salade kan er een stuk lekkerder van worden: avocado. Maar wist je dat je met avocado ook een heerlijke chocolademousse kunt maken?
Wanneer je met rijpe avocado’s zit, is je eerste ingeving misschien niet om het te gebruiken voor een chocoladegerecht, maar avocado’s lenen zich hier juist perfect voor. De groene substantie smaakt vrij neutraal in combinatie met cacao en maakt je chocoladegerecht juist heerlijk romig!
Dit heb je nodig:
- 25 gram cacaopoeder
- 1 grote banaan in stukjes gesneden
- 200 gram avocado
- 22 gram honing
60 gram cacaoboter - Snufje zout
- 1 eetlepel limoensap
- 60 milliliter esdoornsiroop (maple syrup)
Frambozen naar smaak
Pistachenootjes naar smaak
Zo maak je het:
- Voeg de cacaopoeder, banaan, avocado, honing, limoensap en esdoornsiroop in een blender en blend dit toch het een egaal mengsel is.
- Voeg hierna de cacaoboter en zout aan je mengsel toe en blend dit opnieuw tot de ingrediënten zijn opgenomen in het mengsel.
- Lepel je beslag in verschillende glazen en zet dit minstens drie uur in de koelkast.
- Wanneer je mousse is afgekoeld in de koelkast, voeg je aan elk glaasje een aantal frambozen en pistache noten toe. Hierna is je mousse klaar om geserveerd te worden.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Women’s Heath | Beeld: videostill