Een sneetje van dit brood is een heerlijke snack voor tussendoor
Je hebt appeltaart, appelcake, appelmoes en nog heel wat andere gerechten waarin appel de hoofdrol speelt. Geen wonder, want een appeltje in een recept kan erg lekker zijn. Zo ook in dit appelkaneelbrood.
Dit heb je nodig:
- 90 gram lichte bruine suiker
- een dessertlepel kaneel
- 130 gram witte suiker
- 120 gram zachte boter
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 195 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 milliliter melk
- 1 grote appel, geschild en in fijne stukjes gesneden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een cakeblik in.
- Roer in een kom de bruine suiker en de kaneel samen.
- Mix in een kom de witte suiker en de boter tot het soepel is. Voeg daarna de eieren en vanille-extract toe en blijf roeren. Hierna kun je ook de bloem en bakpoeder toevoegen en nadat dit weer goed is geroerd kan de melk erbij.
- Doe de helft van je beslag in het blik en bedek dit met de helft van de appels. Strooi daarna de helft van het kaneelsuiker over de appels. Giet daarna het overgebleven beslag in het blik en verspreid de rest van de appels over het beslag en giet wederom de rest van het suiker over de appels. Druk de appels met een lepel in het beslag.
- Bak het brood in 50 minuten gaar in de oven en laat het daarna tien minuten in de oven afkoelen.
- Laat het appelkaneelbrood daarna verder afkoelen buiten de oven en haal het brood uit het blik zodra het koud is.
Andere appelrecepten proberen? Bekijk deze heerlijke hapjes dan eens:
Bron: The Happier Homemaker. Beeld: The Happier Homemaker