Heerlijk hartige aardappelkoekjes!
Heb je zin in een hartig tussendoortje of een lekker vullende lunch? Dan moet je zeker dit recept voor geraspte aardappelkoekjes eens uitproberen. Ze zijn overig ook erg lekker als avondeten bij een stukje vlees en een frisse salade!
Zo ga je te werk
- Schil de aardappelen en snijd ze kruislings doormidden. Doe ze in een pan en bedek het met koud water. Dek de pan af met een deksel en breng op hoog vuur aan de kook.
- Haal de deksel van de pan en kook gedurende 5 minuten. Giet af en breng over naar een bord tot ze koel genoeg zijn.
- Snijd de mozzarella in vierkante stukken van 3,5 cm (ze moeten ongeveer 1 cm dik zijn).
- Rasp de aardappel grof en doe de rasp in een grote, brede kom. Bestrooi met de ui en cheddarkaas en breng op smaak. Gebruik een spatel en vervolgens je handen om te mengen tot alle ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn.
- Vul een maatbekertje van 60 ml voor de helft met het mengsel. Leg een stuk mozzarella in het midden, vul het met meer mengsel en druk stevig aan. Keer om op een snijplank. Herhaal met het resterende mengsel en mozzarella om er in totaal 12 te maken.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden gedurende 5 minuten. Gebruik je vingers om voorzichtig 4 van de koekjes aan te drukken, waarbij je ze iets plat maakt, zodat er rondjes van 8 cm ontstaan.
- Bestrijk de bovenkanten met olie, draai ze vervolgens voorzichtig om en vet de andere kant in. Plaats in de airfryer en bak gedurende 6 minuten. Draai en bak nog eens 6 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de randen.
- Herhaal met de resterende koekjes en bak in batches. Breng op smaak met zout en serveer.
Eet smakelijk!
Lees ook: Geen zoetekauw? Hartige yoghurt is de ontbijttrend van het moment
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock, Pexels