Zo maak je het:
Smelt de boter in een grote pan en nog hier de uien en knoflook aan toe. Kook dit ongeveer tien minuten tot de ui en knoflook zacht is. Snijd in de tussentijd de puntjes van de aspergers en zet deze apart. Snijd de overgebleven asperges doormidden. Voeg de bloem toe aan de boter en roer dit goed. Schenk de kippen- of groentebouillon in de pan. Als je de bouillon in een keer in je pan giet, zul je het later moeten zeven.
Heb je geen zeef of sla je deze stap liever over? Giet dan eerst een soeplepel bouillon in de pan en roer tot dit is opgenomen door de boter. Herhaal deze stap drie keer en voeg hierna alle bouillon toe. Als je het op deze manier aanpakt, ontstaan er geen klonten die je er later uit moet zeven. Voeg hierna de asperges toe, behalve de punten. Voeg ook zout en peper naar smaak toe en laat dit koken. Dek hierna de pan af en laat de soep rustig koken voor ongeveer dertig minuutjes. Breng in een andere pan water aan de kook. Voeg hier de aspergepunten aan toe en laat dit een paar minnetjes koken. Giet dit daarna af en laat de punten in ijskoud water afkoelen. Haal daarna, indien nodig, je soep door een zeef om klontjes te verwijderen. Roer de limoensap en Parmezaanse kaas hierna door je soep. Klaar om de soep te serveren? Voeg dan de aspergetoppen toe aan je soep.
Pagina 2/2
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Once upon a chef | Beeld: Wikimedia Commons, Stu_Spivack