Dit ontbijt maak je een avond van tevoren!
Oké, het is tweede kerstdag (of de dag erna) en je hebt de avond ervoor een beetje veel van die heerlijke kerstdrankjes gedronken. Slapjes strompel je je bed uit; help, je moet nog een dag kerst vieren! Geen nood, met dit ontbijtje ben jij er zo weer bovenop!
Dit heb je nodig:
- bakspray
- 100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels boter
- 7 sneetjes brood zonder korst
- 250 gram kaas, in blokjes
- 750 ml melk
- 6 eieren, opgeklopt
- 3/4 theelepel mosterd
- 3/4 theelepel zout
Vet een ovenschaal in met boter of met de bakspray. Verspreid de blokjes ham over de bodem van de ovenschaal en let er hierbij op dat de blokjes goed verdeeld. Verwijder de korst van elk broodje en besmeer elk sneetje brood aan één kant met boter. Snijd de broodjes in blokjes.
Verdeel de met boter besmeerde blokjes brood over de blokjes ham in de ovenschaal. Neem dan de blokjes kaas en verdeel deze weer over de blokjes brood. Neem een kom en doe hier de melk, eieren, mosterd en zout in en mix tot een luchtig beslag. Giet dit over het ham, brood- en kaasmengsel en bedek de ovenschaal met huishoudfolie. Zet de ovenschaal een nacht in de koelkast. Verhit de oven voor op 175 graden. Verwijder de folie van de ovenschaal en doe ongeveer 1 uurtje in de oven. Eet smakelijk!
Pagina 2/2