Kookfans

Maak zelf je mayonaise, heerlijk!

In elk gezin staat er wel een fles mayonaise in de koelkast, maar weinig mensen hebben het ooit zelf gemakt. Wij hadden het ook nog nooit gedaan, maar het is echt heerlijk! De bereiding kost je ongeveer een kwartier.

Dit heb je nodig:

  • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • 2-3 theelepels citroensap
  • Beetje zout
  • 100 milliliter olijfolie
  • 100 milliliter plantaardige olie
  • Witte peper

Wat moet je doen:

  • Doe de eidooiers samen met het citroensap en het zout in een grote schaal en mix het geheel.
  • Voeg langzaam wat olie toe.
  • Begin met een paar druppels, totdat het goed is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de helft van de olie toe en blijft goed kloppen.
  • Als je het te snel toevoegt dan wordt het mengsel niet glad.
  • Zodra het eerste deel olie is opgenomen kun je alles toevoegen.
  • De basis is nu klaar. Voeg vervolgens wat citroensap en peper toe naar wens.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze sangria blanca met Licor 43 is heerlijk tijdens de warme zomerdagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Beeld: Wikimedia Commons, Jules