Dit moet je echt met je Maltesers doen!
Oké, de kans dat je een ongeopende zak Maltesers in de kast hebt staan is heel erg klein, maar mocht dat wel het geval zijn dan kun je overwegen om deze heerlijke taart te maken. Of je loopt natuurlijk even naar de supermarkt en haalt een nieuw zak!
Dit heb je nodig:
- 100 – 120 gram biscuitjes
- 100 gram boter, gesmolten
- 100 gram chocolade
- 250 gram boter, op kamertemperatuur en in blokjes
- 1 vanillestokje
- 175 gram Maltesers
- slagroom
Zo maak je het:
- Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine en doe de kruimels in een grote kom.
- Smelt de boter in een pannetje of met tussenpozen in de magnetron en voeg dit bij de kruimels.
- Meng het geheel met een spatel door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Vet een taartvorm in met boter en verdeel het deeg in de vorm. Druk goed aan.
- Laat de chocolade au-bain-marie smelten en voeg hier de boter in blokjes aan toe. Roer goed door elkaar totdat de boter is gesmolten.
- Schraap het merg uit een vanillestokje en voeg dit toe aan het beslag.
- Breek nog zes biscuitjes boven de chocolade en roer dit door het beslag heen.
- Giet het beslag in de taartvorm en verdeel het met een spatel.
- Verdeel de Maltesers over de chocolade en zet de taartvorm 30 minuten in de koelkast.
- Verwijder de vorm en serveer met een lekkere dot slagroom.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Viva | Beeld: Pixabay