Een hamburger in Hawaiiaanse stijl
Van klassieke gerechten kunnen wij geen genoeg krijgen: een simpele pasta of hamburger gaat er bij ons altijd wel in. Wel vinden wij het altijd leuk om een twist te geven aan een echte klassieker. Deze week: de klassieke hamburger in een exotisch jasje!
Dit heb je nodig (voor 4 hamburgers):
- 4 eetlepels Hawaii saus
- 500 gram gehakt, in 4 hamburgers
- 8 plakken ananas
- 4 plakjes spek
- 4 plakken kaas
- krop sla
- 1 kleine ui, fijngehakt
- mayonaise
- 4 broodjes
Zo maak je het:
- Breng het gehakt op smaak met zout, peper en gehaktkruiden. Kneed goed door elkaar en vorm er vier ballen van. Druk ze plat tot hamburgers.
- Wikkel de hamburgers in vershoudfolie en laat ze een uurtje liggen.
- Verhit een koekenpan en bak het spek krokant. Haal het spek eruit en grill de plakken ananas. Haal vervolgens de ananas uit de pan en fruit het uitje bruin.
- Verhit boter in een andere koekenpan en bak hierin de hamburgers goudbruin en gaar. Laat ze daarna 5 minuten rusten.
- Toast de hamburgerbroodjes als de hamburgers rusten. Snijd ze doormidden en besmeer de onderkant met mayonaise. Leg een paar blaadjes sla op de mayonaise, gevolgd door de ui.
- Voeg de burger toe en smeer er een eetlepel hawaiisaus overheen. Leg een plak ananas er bovenop. Snijd het spek doormidden en leg dit op de ananas. Dek af met de bovenkant van het broodje. Eet smakelijk!
Lees ook: Waarom kiezen als het ook allebei kan? Twee heerlijke hamburgervariaties
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: D’artagnan | Beeld: D’artagnan