Wat moet je doen?
- Doe de bloem, zout en roomboter in een kom en kneed dit tot de boter kruimelig is. Voeg vervolgens 70 milliliter koud water tot en kneed het deeg tot het samenkomt. Voeg eventueel extra water toe om een egaal deeg te krijgen.
- Kneed het deeg tot een bol en verpak het in vershoudfolie. Leg het deeg minstens voor een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop twee eieren los in een kom en voeg een beetje zout en peper toe.
- Voeg de mascarpone toe en klop dit net zo lang tot het goed is vermengd met het ei en er een soepel mengsel is ontstaan.
- Voeg vervolgens 30 gram Parmezaanse kaas en mozzarella toe en roer dit door het mengsel.
- Bekleed de bodem van een taartvorm (24 of 28 centimeter) met bakpapier en vet de zijkant in met wat boter.
- Strooi wat bloem over je aanrecht en rol hier het deeg over uit in een cirkel met een diameter van ongeveer 30 centimeter.
- Leg het deeg op de bodem van de taartvorm en bekleed de zijkanten ook met het deeg.
- Prik met een vork in de bodem. Schenk het mascarponemengsel in de taart en verdeel dit gelijkmatig.
- Zet de taart voor 25 minuten in de oven.
- Was ondertussen de courgette goed en snijd deze in dunne schijfjes. Grill de schijfjes vervolgens even in een grillpan.
- Haal de taart uit de oven en verdeel hierover de courgetteschijfjes. Verdeel daarna 20 gram van de Parmezaanse kaas over de taart en zet deze daarna weer voor 5 á 10 minuten in de oven.
Variatietips:
- Mis je het vlees in dit gerecht? Voeg dan 125 gram spekblokjes toe aan het mascarponemengsel. Laat het zout wel achterwege gezien de spek al heel zout is.
- Geen zin om een half uur te wachten tot het deeg klaar is? Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg voor een hartige taart.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Cooking with Manuela | Beeld: videostill
Pagina 2/2