Christel

Wij watertanden nu al!

Een lunch om u tegen te zeggen en makkelijk om mee te nemen, daar houden we van. Neem in plaats van een boterham of een salade eens een punt hartige taart mee naar je werk. Het is lekker en vult goed. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor 1 quiche?

  • 5 plakjes hartige taartdeeg (Koopmans)
  • 4 eieren
  • 60 milliliter melk
  • 60 milliliter slagroom
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 kleine broccoli, in stukjes gesneden
  • 80 gram cheddar kaas, geraspt
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Doe plakjes taartdeeg in een quichevorm en druk dit goed tegen elkaar aan.
  • Bak de spekjes in een koekenpan krokant. Schep de spekjes uit de pan.
  • Gooi het vet van de spekjes niet weg en doe de broccoliroosjes in dezelfde pan. Bak de broccoli in het spekvet op een middelhoog vuur voor 2 á 3 minuten. Roer af en toe. 
  • Doe de eieren in een kom en voeg de melk en slagroom toe, roer tot een geheel. Voeg wat peper en zout toe.
  • Verdeel de broccoli en spekjes over de hartige taartbodem. Schenk het eiermengsel eroverheen.
  • Verdeel de cheddar kaas daarna gelijkmatig over de taart.
  • Zet de hartige taart 30 á 35 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Met dit onverwachte ingrediënt maak je je tosti nóg lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill YouTube