Deze quiche kun je prima verorberen als lunch of diner!
Een hartige taart op z’n tijd is nooit weg. Vooral als het ook nog eens heel makkelijk is om te maken. Zelfs als er geen keukenprinses in je schuilt, flans je deze quiche zo in elkaar. Deze hartige taart is lekker, gezond, makkelijk om te maken en hoeft bovendien slechts een halfuurtje in de oven.
Wat heb je nodig?
- 500 gram diepvries broccoli
- 500 gram voorgekookte aardappelen in schijfjes
- 6 eieren
- 1 middelgrote ui
- 200 gram volle kwark
- 150 gram geraspte (belegen) kaas
- zout, peper en kerriepoeder
- boter of olie om in te vetten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met een doorsnede van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkant in met boter of olie.
- Kook de broccoli gaar. Giet de broccoli af en laat de groente uitlekken.
- Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in de koekenpan.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de springvorm. Leg vervolgens de helft van de broccoli over de schijfjes en herhaal dit nog een keer.
- Klop de eieren en voeg de kwark toe. Klop dit tot een egaal mengsel. Roer daarna de kaas en de ui door de eieren en voeg zout, peper en kerriepoeder naar smaak toe.
- Bak de taart in 35 minuten goudbruin. De taart is zowel koud als warm erg lekker.
Variatietip: deze hartige taart is ook erg lekker met Boursin. Vervang 100 gram kwark door 100 gram Boursin.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: Kookfans