Christel

Elke aspergefan vindt dit heerlijk!

Helaas laten de asperges nog even op zich wachten, maar dat maakt het fantaseren over heerlijke aspergesrecepten niet minder leuk. We zien het als een uitgestelde beloning waar we uiteindelijk nóg meer van kunnen genieten. Kun jij ook niet wachten tot het aspergeseizoen aanbreekt? Sla dit recept dan maar alvast op!

Het is een echte aanrader voor de aspergefan!

Wat heb je nodig voor 8 porties?

  • 400 gram bladerdeeg, net ontdooid
  • 450 gram groene asperges
  • 2 grote eieren
  • 80 milliliter volle melk
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 140 gram hamblokjes, gebakken
  • 120 gram gruyère, geraspt
  • snufje peper en zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de harde, houtachtige onderkant van de asperges af. Halveer de asperges eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.
  • Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en druk de zijkanten tegen elkaar aan.
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  • Bak het bladerdeeg in vijftien minuten goudbruin.
  • Meng de eieren, melk, Dijon mosterd, zout en peper in een kom en klop dit tot een egaal mengsel.
  • Sprenkel de ham en de helft van de kaas over het bladerdeeg en schenk voorzichtig het eiermengsel over het bladerdeeg.
  • Verdeel de asperges over het bladerdeeg en verdeel de rest van de kaas eroverheen.
  • Doe de hartige taart in de oven voor 35 á 40 minuten.
  • Snijd de taart in stukken en het is tijd om te genieten!

Lees ook: Zo maak je een heerlijke hartige taart met spinazie, cheddar en spek!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill