Heerlijk hartige pannenkoeken!
Pannenkoeken: wie houdt er niet van? Je kunt eindeloos variëren met pannenkoeken en kunt ze beleggen met poedersuiker, stroop en andere zoete lekkernijen. Maar wist je wel dat hartige pannenkoeken minstens zo lekker kunnen zijn?
Dit heb je nodig (voor 2-3 pannenkoeken)
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 500 ml melk
- 2 grote eieren
- scheutje olijfolie
- klontje boter om te in te bakken
Zo maak je het:
- Zeef de bloem en mix dit samen met de bloem en het zout in een grote kom
- Doe de helft van de melk erbij en voeg één voor één de eieren toe. Mix het geheel ondertussen
- Voeg als laatste beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe
- Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schep een grote lepel beslag in de pan
- Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin en herhaal dit tot het beslag op is
Toppings:
- 2 bollen mozzarella, 1 potje groene pesto en een bak cherrytomaatjes: Besmeer een pannenkoek met een dun laagje groene pesto. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken en leg dit op de pannenkoek.
- 250 gram spekblokjes, 4 tomaten en bieslook: verhit boter in de koekenpan en bak hierin een deel van de spekblokjes. Giet pannenkoekenbeslag over de spekblokjes en laat dit uitlopen. Draai de pannenkoek om en leg de tomaten erop. Bak de onderkant goudbruin en bestrooi de pannenkoek met gesneden bieslook.
- 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 gram Mon Chou, 2 eetlepels room, verse bieslook, verse dille en een teentje knoflook: meng de Mon Chou en de room tot een gladde crème. Snijd de bieslook, dille en de knoflook fijn en meng erdoorheen. Verdeel het kaasmengsel over de pannenkoeken en beleg met plakjes gerookte zalm. Rol op en snijd in stukjes. Ook leuk als hapje!
- Ham en gesmolten kaas: verhit een klontje boter in de pan en giet hier een lepel beslag in. Draai, zodra de onderkant bruin is, de pannenkoek om. Beleg met ham en kaas en bak totdat de andere kant bruin is en de kaas gesmolten is.
Bron: Koopmans | Beeld: videostill settime2588