Voor de bereiding heb je maar één bakplaat nodig
Uit de Marokkaanse keuken halen we de pittige smaakmaker Harissa. Deze hete rode saus past perfect bij de bereiding van malse kip. Voeg het samen met wat aardappelen en prei op een grote bakplaat en klaar ben je! Scheelt je ook weer de nodige afwas.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Marineer de kip: Voeg de kip toe aan een grote kom en breng op smaak met zout, peper, knoflook, komijn, paprikapoeder, Harissapasta en het sap van 2 citroenen. Bewaar 1 citroen voor de schil die je later nog nodig hebt. Combineer de ingrediënten tot de kip goed bedekt is, dek af met plasticfolie en marineer gedurende 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Zet een bakplaat klaar en verdeel de aardappelblokjes over een helft van de plaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde peterselie en meng goed. Leg de gemarineerde stukken kip aan de andere kant van de bakplaat.
- Bak de kip en aardappelen 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de saus: meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, zout, peper, verse peterselie, honing, dille en citroensap. Roer goed tot een gladde massa, zet apart.
- Snijd de donkergroene bladen van de prei en snijd beide preien in smalle, dunne ringen.
- Haal de bakplaat uit de oven, meng de aardappelen en verdeel de prei over de aardappelen. Rasp wat citroenschil van de overgebleven citroen over de prei en meng met de handen door elkaar.
- Zet terug in de oven voor nog eens 20 minuten, of tot de kip bruin en gaar is en de groenten zacht en licht knapperig zijn.
- Serveer de kip over de aardappelen en prei en besprenkel met de yoghurtsaus.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Gigantische ‘Ferrero Rocher’
Wil je dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty