Naomi
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 rode bieten
  • 2 zure haringfilets
  • 2 appels, zonder klokhuis
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 eetlepel hete saus
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Deze haringsalade is heerlijk en super makkelijk te maken

Wie houdt er niet van een lekkere Hollandse Nieuwe? Met wat uitjes, op een bolletje of wat roggebrood? Het kan allemaal. Volgens haringkenner Huib Stam is er echter maar één manier om echt van de haring te kunnen genieten en dat is zonder alle poespas. Wij zijn toch een beetje eigenwijs en willen onze haring wel door een lekkere salade. Zo heb je nóg een manier om van dit oer-Hollandse visje te genieten door er een zure haringsalade van te maken!

Deze salade is ook erg lekker bij de barbecue! Zet de haringsalade lekker op tafel als het vlees ligt te bakken. Zo hoeft niemand met honger aan tafel te zitten. Pas wel op! De kans bestaat dat iedereen al vol zit vol het eten van de barbecue is.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de zure haringsalade:

  • Schil de bietjes, ui en de appels en snijd ze fijn.
  • Snijd vervolgens ook de haringen in kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten dan samen en laat het geheel vervolgens 3 uur koelen in de koelkast. Op die manier komen de smaken goed samen en is de salade nóg lekkerder!

Meer barbecue-recepten? Bekijk deze eens:

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: easily good eats | Beeld: videostill AllasYummyFood