Naomi
120 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 5 uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram hacheevlees
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 runderbouillonblokje met 1/2 liter warm water
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

De geur van grootmoeders hachee herinneren we ons allemaal vast nog wel

We kennen allemaal de hachee van onze (groot)moeders nog wel. De geur die het door het hele huis verspreidde… Heerlijk! Gelukkig kan je ‘m ook heel makkelijk zelf maken. Je hebt er alleen wel wat tijd voor nodig, aangezien hachee 3 uur op het vuur moet staan. Maar dat is het zeker waard, want het is heerlijk! Probeer maar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees onder constant roeren aan.
  • Voeg er na 2 minuten de ui aan toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper
  • Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter warm water toe. Het vlees met net onder het water staan.
  • Voeg dan de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het langzaam aan de kook.
  • Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel 3 uur lang sudderen op laag vuur.
  • Serveer de kruidige hachee met groenten en rijst of aardappelen.
  • Eet smakelijk!

Stamppot is hier heel lekker bij! Probeer deze recepten eens:

Bron: Smulweb | Beeld: Wikimedia Commons yvonne lee harijanto yvonn3my