Robby

Hachee maken is helemaal niet moeilijk!

Hachee is een heerlijk traditioneel stoofgerecht dat vooral in de winter veel gegeten wordt. Het is een kruidige en smaakvolle maaltijd eenvoudig te maken is.  Je hebt er wel een paar uur de tijd voor nodig omdat het stoven van het vlees wat tijd kost. Wist je dat het woord hachee afkomstig is van het Franse woord voor ‘hakken’: hacher. Hachee is al eeuwenoud, soortgelijke gerechten komen al voor in beschrijvingen van middeleeuwse buffetten!

Wij gaan een eenvoudige hachee maken die je meteen doet denken aan vroeger! Dit moet op je boodschappenlijstje, schrijf je mee?

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 350 gram runderlappen
  • 1 laurierblaadje
  • zout/peper
  • 2 uien
  • 2 theelepel tijm
  • blokje roomboter
  • 1-2 eetlepel bloem
  • 250 milliliter water + half bouillonblokje rund
  • 1 theelepel suiker of stroop
  • 2 theelepel tomatenpuree

Zo maak je het: 

  • Snijd het vlees in blokjes, snipper de ui. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Smelt een blokje boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg nu de bloem toe en meng dit samen met de ui, bak ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en meng dit goed door het vlees. Nu voeg je het water, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblad toe.
  • Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen met het deksel schuin op de pan.
  • Het doel is dat je vlees met een lekker dikke saus overhoudt!
  • Serveer met rode kool en rijst of aardappelen en eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Hachee met puree en rode kool – Dutch Beef Stew door Martijn van Exel onder de licentie CC BY-SA 2.0